تحولات لبنان و فلسطین

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه میانگین تعداد پرستار در کشور، ۰.۹ نفر به ازای هر تخت بیمارستانی است، گفت: اگر سالانه ۱۰ هزار نفر کارشناس پرستاری تربیت کنیم در کمتر از ۱۰ سال آینده به سقف استاندارد می‌رسیم.

کمتر از یک‌ پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی داریم

به گزارش قدس آنلاین، عباس عبادی درباره تعداد نیروهای پرستاری کشور اظهار کرد: شاخص‌های اعلام تعداد پرستار در کشورهای مختلف، متفاوت است؛ نسبت پرستار به تخت بیمارستانی، پرستار به جمعیت و ... برخی شاخص‌ها، شاخص‌های استاندارد جهانی است که در کشورهای مختلف اعداد متفاوتی دارد و به ازای هر تخت بیمارستانی، در برخی کشورها ۶.۵ پرستار وجود دارد؛ آنچه در وزارت بهداشت تفاهم شده این است که به ازای هر تخت بیمارستانی ۱.۸ کادر پرستاری داشته باشیم که این کادر پرستاری شامل پرستاران حرفه‌ای و نیمه‌حرفه‌ای است.

چند پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی داریم؟

وی افزود: در حال حاضر تعداد پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی در کشور، در بازه ۰.۶ تا ۱.۵ تا ۲ در برخی استان‌های دیگر هستیم؛ یعنی به ازای هر تخت بیمارستانی، در برخی استان‌ها ۰.۶ نفر پرستار(کمتر از یک پرستار) و در برخی استان‌های دیگر ۱.۵ پرستار داریم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: میانگین تعداد پرستار در کشور، ۰.۹ نفر به ازای هر تخت بیمارستانی است بنابراین نسبت به استاندارد در نظر گرفته فاصله زیادی داریم.

عبادی با اشاره به وجود ظرفیت آموزشی در کشور خاطرنشان کرد: اگر سالانه ۱۰ هزار نفر کارشناس پرستاری در ۱۹۶ دانشکده پرستاری دولتی و غیردولتی کشور تربیت و وارد نظام سلامت کنیم، پیش‌بینی می‌شود در کمتر از ۱۰ سال آینده به سقف استاندارد برسیم البته این اعداد باتوجه به زیرساخت‌های درمانی فعلی در نظر گرفته شده است و در صورت اضافه شدن تخت‌های بیمارستانی، نیاز به نیروی پرستاری بیشتری خواهیم داشت‌.

وی با بیان اینکه می‌توان از ظرفیت‌های پنهان در حوزه پرستاری استفاده کرد، گفت: منظور از ظرفیت‌های پنهان در حوزه پرستاری، آن دسته از پرستارانی است که بازنشسته می‌شوند؛ این نیروها می‌توانند جهت ارائه خدمات مراقبت در منزل، به کار گرفته شوند که این مسئله بار اقتصادی در حوزه سلامت را کاهش می‌دهد و فشار مالی را از روی مردم برمی‌دارد؛ این امر نیاز به هماهنگی بین‌بخشی و حمایت بیمه‌ها دارد که البته سازمان‌های بیمه‌گر بخشی از تعرفه‌های خدمات مراقبت در منزل را پذیرفته‌اند اگرچه تعرفه‌های موجود با تعرفه‌های واقعی فاصله دارد اما این امر به عنوان گامی مثبت تلقی می‌شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در پاسخ به این‌ سؤال که "چه تدابیری برای جلوگیری از ایجاد تقاضای القایی در زمینه اجرای تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری اندیشیده شده است؟" بیان کرد: مدلی که در تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری تعریف شده است، با مدلی که در حوزه پزشکی است، متفاوت است؛ در پزشکی عموماً پرداخت‌ها مبتنی بر "پروسیجر" و اقدام خاص درمانی است اما در تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، این مسئله به شکل بسته خدمتی پیش‌بینی شده مثلا برای بیماری که در بخش جراحی یا داخلی بستری می‌شود، سرانه محاسبه و معدل‌گیری انجام شده است و پرداخت بر اساس بسته خدمتی است و بنابراین با این روش، تقاضای القایی کاهش می‌یابد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.